הכנס השביעי לדיווחי קיימות

27_9

מצגות הכנס השביעי לדיווחי קיימות -

שקיפות תאגידית כאמצעי לבניית אמון

אשר התקיים ביום שלישי 27.9.2016

 

הרצאת הפתיחה: ליעד אורתר, מנהל המכון לאחריות תאגידית - קישור למצגת

10 שנים לאחר השקת הנחיות ה GRI בישראל: תמונת מצב מקומית ועולמית והצגת פעילויות המכון

לפני עשור השיק אורתר את הדור השלישי להנחיות ה GRI בישראל. היה זה במסגרת מושב מיוחד בכנס סביבתי. מאז הנחיות ה GRI הפכו לגישה המובילה בישראל בכל האמור לדיווחים לא פיננסים של תאגידים ושם השגור בפי כל העוסקים בדבר. למהלך ציבורי זה נלוו עוד מהלכים ציבורים רבים אותם הוביל אורתר ובהם כתיבת הצעת הנספח הישראלי ל GRI, תרגום הנחיות מובילות כגון "עקרונות המשווה" ו "קוד הקיימות" והוא ממשיך לקדם את התחום במסגרת תפקידו הנוכחי כמנהל המכון לאחריות תאגידית. בדברי הפתיחה שלו יסקור ליעד את המצב המקומי והעולמי של תחום הדיווחים והאחריות התאגידית תוך התייחסות אל המערכת הנורמיבטית הכללית שלתוכם משתלבת גישה זו.  

 

מר אייל צופן, ראש אגף הדרכה, בנק לאומי - קישור למצגת

10 שנים אחרי - תובנות ומחשבות להמשך

מר צופן היה המנהל העסקי הראשון אשר 'הרים את הכפפה' לפני עשור ומיד לאחר השקת ההנחיות לעברית לפני כעשור החליט כי בנק לאומי יאמץ אותם במסגרת דוח האחריות החברתית הראשון של הבנק. כיום מר צופן הינו מנהל בכיר בבנק לאומי ונמצא בעמדה מרתקת כדי לתאר בפני המשתתפים את התהליך אותו עבר לאומי בעשור האחרון וכיצד המאמץ לפרסום דוח אחריות חברתית מתכנס למהלך ארגוני משמעותי. 

 

יעל אוסטרובסקי, מנהלת שירותי קיימות EY / איתי ז'טלני, ראש תחום קלינטק וקיימות EY 

כיצד ארגונים צריכים להתמודד עם הלחץ החברתי הגובר לצורך חיזוק הרישיון החברתי לפעול

בעולם התקשורתי והדינאמי של היום נוצר מצב בו חברות וארגונים חשופים לביקורת ציבורית רחבה. הביקורת הציבורית מלבה דיונים תקשורתיים ויחד הם מזינים אחד את השני כך שנוצר לחץ אדיר על חברות וסיכון משמעותי ל"רישיון החברתי" לפעול של החברות. המונח "רישיון חברתי" הינו רכיב דינמי אשר דורש תחזוקה מתמדת מתוך פרספקטיבת ניהול הסיכונים של החברה. ההרצאה תיתן סקירה על מצב המשק הישראלי לאור ההתעוררות החברתית ותעסוק בשינוי התפיסה ובכלים אותם צריכים ארגונים לאמץ על מנת להתמודד עם המציאות החדשה שנוצרה, לצורך חיזוק האמון עם מחזיקי העניין ושמירה על הרישיון החברתי לפעול.

 

ניר קורן, ראש הקבוצה לאחריות תאגידית וקיימות, BDO  - קישור למצגת

הדור הבא בדיווחי קיימות: מה יכלול דוח אחריות תאגידית ב-2030?

תאגידים מדווחים רבים נוהגים לפרסם את דוח הקיימות שלהם כדוח רחב ומקיף, עב כרס ומלא בכל המידע שמצאו בנושא. לעיתים דוח זה מקבל מימדים גדולים מאוד של מאות עמודים והדבר מעלה את השאלה, האם זהו הפורמט המיטבי להצגת המידע החברתי-סביבתי של תאגידים? בשנים האחרונות אנו רואים כיצד תאגידים מחפשים דרכים אחרות להנגיש את המידע, יותר אינטראקטיביות, המציגות את המידע באופן ממוקד ומדויק. מר קורן, המלווה ארגונים עסקיים רבים בתהליך הדיווח וההטמעה של עקרונות הקיימות, נכנס זה לא מכבר לתפקיד ראש הקבוצה לאחריות תאגידית וקיימות ב-BDO והוא יחלוק עמנו את ניסיונו בתחום זה ואת מחשבותיו לעתיד הדיווח. 

 

ד"ר נועם גרסל, מייסד ומנכל ECO-OS

הטכנולוגיה בשירות הקיימות - הגיע הרגע לקפיצת מדרגה

ד"ר נועם גרסל הוא מהאבות המייסדים של תחום האחריות התאגידית בישראל. הוא היה היועץ הראשון אשר כתב דוח שכזה לפני יותר מעשור ומאז הוא מלווה תאגידים ישראלים משמעותיים בתהליך. ד"ר גרסל מאתגר כל העת את התחום בישראל ובעולם ולאחרונה השיק חברת הזנק המבקשת לחבר את מאמץ איגום הנתונים הארגוני אל תוך פלטפורמה טכנולוגית המייעלת את התהליך כולו. לעיתים נדמה כי תחום הדיווח הלא חברתי נשאר מאחור בכל האמור ליכולות הטכנולוגיות העכשוויות וד"ר גרסל מנסה כל העת לבצע את קפיצת המדרגה המתבקשת. 

 

איליין כהן, מנכ"לית ביונדביזנס - קישור למצגת

יעדי הפיתוח החדשים של האו"ם (ה SDGs) והמגזר העסקי

גב' כהן היא בעלת ניסיון עסקי עשיר ובתפקידה האחרון הייתה סמנכ"לית משאבי האנוש של יוליוור הישראלית. בעשור האחרון מקדישה גב' כהן את פעילותה המקצועית לתחום הדיווח והפכה במהלך שנים אלו לדמות עולמית מובילה. לאיליין בלוג פופולרי ביותר הסוקר מהלכי דיווח של תאגידים והיא משתתפת בכנסים ונקראת לשפוט בתחרויות דוחות בכל רחבי העולם. בשנים האחרונות איליין היא בעלת חברת יעוץ ביונדביזנס והיא מלווה תאגידים רבים מכל רחבי העולם בתהליכי דיווח. בדבריה תתיחס איליין ליעדי הפיתוח החדשים של האו"ם ( ה SDGs ) ותציג כיצד המגזר העסקי מתמודד ויכול לסייע בהשגתם.  

 

נתי ברק, מנהל קיימות תאגידי, נטפים - קישור למצגת

אתגר ויתרונות השקיפות מנקודת מבט של תאגיד רב לאומי ישראלי

דיווח ושקיפות בנטפים מהווים חלק בלתי נפרד ממקומה של החברה בעולם הקיימות. הדיווח עוזר לקדם ביצועים, לזהות הזדמנויות ואתגרים, ולשפר קבלת החלטות בנושאי קיימות. נטפים בנתה מוניטין של חברה מובילה בנושאי קיימות, והדיווחים מהווים נדבך חיוני לתדמיתה זו של החברה.

 

עברי ורבין, מנכ"ל גודויז'ן, יועצים לאחריות תאגידית - קישור למצגת

עשה ואל תעשה בתהליכי דיווח - מנהלי אחריות תאגידית משתפים מניסיונם מתהליכי דיווח 

תהליך כתיבת דוח אחריות תאגידית הוא משימה ארגונית מורכבת המצריכה משאבים והיערכות מוקדמת. מנהלי אחריות תאגידית רבים מתמודדים עם משימה זו ובמסגרת פאנל זה יציגו מספר מנהלים מובילים את הדרך בה הם עושים זאת. הפאנל בהנחיית מר עברי ורבין, מנכ"ל Goodvision מקבוצת פאהן קנה GT אשר סייעה בכתיבה ובבקרה של עשרות דוחות אחריות תאגידית, מחבר הספר אחריות תאגידית בהוצאת מטר.

 

ענת מוסנקו, מנהלת רשת עמיתים, מעלה - קישור למצגת

עיקרי אינדיקטורים למדידה ודיווח וולנטריים בסקטור האנרגיה והגז הטבעי

מעלה מציעה אינדיקטורים למדידה ודיווח וולנטריים בסקטור האנרגיה והגז הטבעי בישראל. אינדיקטורים אלה הם תולדה של עיבוד מקיף של שלוש מסגרות דיווח מקובלות בעולם: GRI, IPIECA  ו- SASB.  האינדיקטורים, המסווגים לפי הנושאים שהוגדרו כמהותיים בסקטור זה (השקעה בהון אנושי, שמירה על הסביבה והים התיכון, תרומה לקהילה ושקיפות), עברו בחינת רלוונטיות למשק הישראלי ותיקוף ע"י מחזיקי עניין שונים.

 

בחסות:

לאומי   logo poalim   600030340lh_180X88_300620133250

בשיתוף:

BDO-CONSULTING-GROUP-LOGO1   

logo 

GVlogo2007

BB_logo_big

  לוגו נועם